PROJEKT: 2018 | REALIZACJA: 2018

architektura wnętrz / projektowanie wnętrz / hol / aranżacja / przestrzeń wspólna / przestrzeń reprezentacyjna

Realizacja wnętrza holu wejściowego do nowego budynku mieszkaniowego przy ul. Chłapowskiego 19, na poznańskiej Wildzie. Projektowanie przestrzeni wspólnej w budynku mieszkaniowym to specyficzne zadanie, zdecydowanie różniące się od projektowania wnętrz poszczególnych mieszkań. Wynika to głównie z funkcji holu, a wręcz zminimalizowania jej do funkcji reprezentacyjnej oraz konieczności podkreślenia prestiżu miejsca. Nie można zapomnieć przy tym o stronie użytkowej, na którą głównie składa się dobra akustyka w dużej przestrzeni, a także czytelne wskazanie kierunków, w które można udać się z holu.

Głównym wyzwaniem podczas projektu, był brak możliwości zmiany wykończenia posadzki, co narzuciło rytm oraz tonację dla całego projektu. Na ostatnim zdjęciu poniżej można zobaczyć stan przedprojektowy tej przestrzeni. 

hol w apartamentowcu chłapowskiego wilda poznań
hol w apartamentowcu chłapowskiego wilda poznań
hol w apartamentowcu chłapowskiego wilda poznań
hol w apartamentowcu chłapowskiego wilda poznań
hol w apartamentowcu chłapowskiego wilda poznań