PROJEKT 2019 

WNĘTRZE INSPIROWANE NATURĄ

Prezentowany projekt sypialni z salonem kąpielowym został wyróżniony w konkursie Venis – Wnętrze inspirowane naturą.

Na konkurs zostało zgłoszone nieco ponad 170 prac, z których jury w składzie:

 

1. Małgorzata Tomczyk – redaktor prowadząca magazynu SALON, 

2. Igor Curic – przedstawiciel marki VENIS, 

3. Javier Escrig – przedstawiciel marki L’ANTIC COLONIAL, 

4. Piotr Majewski – wybitny architekt, niekwestionowany autorytet w polskiej branży architektonicznej,

5. Krzysztof Miruć – architekt, osobowość telewizyjna, zwycięzca zeszłorocznej edycji konkursu projektowego.

 

wyłoniło zwycięzcę oraz wyróżniło trzy projekty.

Gratulujemy autorce zwycięskiej pracy, a my cieszymy się, że nasz projekt został wyróżniony!

Wnętrze inspirowane naturą - sypialnia z salonem kąpielowym

Pierwsze co przychodzi nam na myśl, mówiąc „wnętrze inspirowane naturą”, to wnętrze pełne naturalnych materiałów. Drewno, kamień, naturalne tkaniny w kolorach ziemi… i roślinność, która niejako wchodzi do środka dzięki dużym przeszkleniom. Kolejne skojarzenia to cechy: świeżość, regeneracja, spokój. Wszystko to razem daje konkretny obraz prawdziwej oazy relaksu.

Natura zainspirowała nas do stworzenia wnętrza sypialni z otwartym salonem kąpielowym. Te dwa pomieszczenia przenikają się i stanowią całość, tak jak natura przenika do ich wnętrza poprzez duże okna. Oprócz bardzo ważnych aspektów wizualnych i estetycznych, nie zapomnieliśmy oczywiście o kwestiach funkcjonalnych. Duże łóżko z miękkim zagłówkiem i poręcznymi szafkami nocnymi oddzielone jest ażurową drewnianą ścianką od pojemnej szafy, która dzięki lustrzanym frontom powiększa optycznie przestrzeń. Obok łóżka znajduje się wygodny fotel oraz wisząca półka na książki, a nad nią niebanalna dekoracja – lampa Moon imitująca światło księżyca.

Wnętrze inspirowane naturą - sypialnia z salonem kąpielowym

Salon kąpielowy oddzielony jest od sypialni dużymi przeszklonymi drzwiami, a w jego centrum znajduje się ściana wykończona, płytkami drewnopodobnymi z serii Venis Starwood o niepowtarzalnym wzorze. W tym pomieszczeniu ściana wydziela strefy: z jednej strony mamy obszerny prysznic z deszczownicą, dzięki której poczujemy się jak w prawdziwym lesie deszczowym, a z drugiej toaletkę Pani domu. Ta część jest bardzo dobrze doświetlona dzięki bliskości okna. Naprzeciw prysznica znajduje się praktyczna szafka z oryginalną umywalką kamienną od L’antic Colonial i duże lustro wtopione w ciemne, kamienne płytki z serii Venis Magma Black.

Dzięki odseparowaniu toalety, pomieszczenie z prysznicem z tradycyjnej łazienki staje się prawdziwym salonem kąpielowym.

Dziękujemy!

Ta przestrzeń inspirowana naturą jest niejako naszą odpowiedzią na życie i pęd wielkiego miasta… Na co dzień często brakuje nam miejsc, gdzie możemy się wyciszyć. Prezentowane przez nas wnętrze jest więc prawdziwą oazą spokoju i relaksu…

Bardzo dziękujemy za to wyróżnienie oraz zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy marzą o pięknym wnętrzu dla siebie. Zobaczcie nasze inne projekty oraz zapoznajcie się z naszą ofertą.